Celer salata s bademima

by | mart 8, 2013

Sastojci:

  • 200 g korena celera
  • 150 g šargarepe
  • 1 veća kisela jabuka
  • 2 veća krompira
  • 3 jajeta
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 1 manji praziluk
  • 100 g badema
  • 2 pavlake
  • 1/2 limuna
  • 200 g majoneza
  • so, biber

1. Šargarepu, jabuku i celer očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Krompir zajedno sa ljuskom obariti a potom ga oguliti i iseći na kockice. Jaja takođe obariti i iseckati na kockice.
3. Kisele krastavce i praziluk iseći na kockice, a bademe krupno iseckati.
4. Posebno umutiti majonez i pavlaku sa malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti seckane sastojke i preliti ih smesom od majoneza. Dodati začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi pre služenja.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: