Paprike punjene sirom

by | mart 8, 2013

Sastojci:

  • 15 suvih paprika
  • 2 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 jajeta
  • 1 dl pavlake
  • 3 dl mleka, ulje
  • mešavina začina

Priprema:

1. Suve paprike preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre.
2. Krompir oguliti pa 3/4 izrendati na krupno rende, a preostao iseći na krupnije kocke.
3. Šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende.
4. Kocke krompira obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati rendanu šargarepu, krompir i začine po ukusu i sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
6. Omekšale paprike napuniti pripremljenim filom.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene paprike. Oko paprika rasporediti obareni krompir pa preliti mešavinom pavlake, jaja i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok jelo ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: