Faširi punjeni prepeličjim jajima
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 8 prepeličjih jaja
- 3 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 150 g prezli
- 100 g brašna
- 150 g majoneza
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade. Pileće belo meso takođe iseći na veće kocke. Zatim sve pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
2. Samlevene sastojke sjediniti sa 4 kašike prezli, jednim jajetom i začinima po ukusu.
3. Prepeličja jaja obariti i oljuštiti.
4. Smesu od mesa podeliti na 8 kuglica a potom u sredinu svake kuglice utisnuti po jedno prepeličje jaje.
5. Oblikovane kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku te preliti preko prženih kuglica.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama
Kliknite na video da saznate više: