Štrudla sa spanaćem

by | mart 10, 2013

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 125 g margarina
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • susam
  • 1/2 kvasca,
  • so

Za fil:

  • 350 g spanaća
  • 1 kašika pavlake
  • 200 g mladog sira
  • 4 jajeta
  • so

Priprema:

Testo:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i sveži kvasac. Ostaviti da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, margarin i malo soli po ukusu. Dobro izmešati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Spanać kratko blanširati u slanoj vodi pa ga procediti i iseckati.
2. Sjediniti spanać, izmrvljeni mladi sir, pavlaku i soli po ukusu te dobro izmešati.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm.
2. Premazati ga filom od spanaća a po sredini poslagati obarena jaja.
3. Pravougaonik od testa poravnati, a od viška testa oblikovati trake te ih uplesti preko jaja. Potom krajeve pravougaonika pažljivo urolovati ka sredini prema uputstvu sa slike.
4. Dobijenu veknu prebaciti u odgovarajuću tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje. Premazati je umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: