Puslice sa orasima
Sastojci:
- 4 belanceta
- 250 g šećera u prahu
- 150 g jezgra oraha
- 80 g čokolade
- 40 g putera
- 40 g šećernih bombonica
Priprema:
1. Belanca umutiti sa polovinom šećera u prahu u čvrst šam. Zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati preostali šećer u prahu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje pa smesu za vanilice sipati u poslastičarski džak i na papiru oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedno jezgro oraha a odozgo istisnuti još malo šama.
3. Sušiti u odškrinutoj rerni na 110 ˚C dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno otopiti čokoladu sa puterom.
5. Osušene puslice napola potopiti u čokoladu, a potom čokoladni deo posuti šećernim bombonicama i ostaviti ih da se osuše.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama