Pile punjeno šargarepom

by | mart 16, 2013

Sastojci:

  • 1 pile (1,5 kg)
  • 1 veza mlade šargarepe
  • 1 jaje
  • 2 dl pileće supe od kocke
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 50 g mesnate slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 4 kašike prezli
  • 50 g putera
  • kari
  • biber
  • so

Priprema:

1. Pile zaseći uzdužno po sredini belog mesa. Razdvojiti kožu od belog mesa, vodeći računa da se koža ne ošteti.

2. Potom izvaditi belo meso i zajedno sa mesnatom slaninom samleti na mašini za mlevenje.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U smesu od mlevenog mesa dodati jaje, peršun, kari, prezle i začine po ukusu pa dobro izmešati.

4. Mladu šargarepu očistiti i obariti u slanoj vodi.

5. Pripremljenom filom od mesa napuniti pile. Zatim šargarepu u komadu utisnuti u fil od mesa.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.

7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati mešavinu ulja i pileće supe, a potom u nju staviti pile i premazati ga puterom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 50 min. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: