Bela riblja čorba
Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paštrnak
- 1 dl pavlake
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i paštrnak očistiti i iseći na kockice.
2. Filete soma iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulju propržiti crni luk, pa dodati šargarepu i paštrnak te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati 2 l vode i ostaviti da proključa.
5. U ključalu čorbu dodati začine po ukusu, mešavinu gustina sa malo vode i kratko prokuvati. Potom dodati filete oslića i kuvati dok riba ne omekša.
6. U gotovu čorbu umešati neutralnu pavlaku i sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama