Rižoto sa batacima

by | mart 23, 2013

Sastojci:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 180 g integralnog pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 mlada tikvica
  • 4 kašike soja sosa
  • 40 g putera
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Batake sa karabatacima odvojiti od kostiju i kožure pa iseći na trake.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i mlade tikvice zajedno sa ljuskom iseći na štapiće. Šampinjone iseći na listove, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti. Potom dodati batake i pržiti ih dok ne porumene.
5. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati tikvice, šampinjone, soja sos i začine po ukusu. Dinstati dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač, puter i polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: