Kolač sa višnjama

by | mart 24, 2013

Sastojci:

  • 400 g „pti ber“ keksa
  • 150 g šećera
  • 200 g griza
  • 2 vanil-šećera
  • 1 jaje
  • 1 l mleka + mleko za natapanje keksa
  • 150 g margarina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 800 g višanja bez koštica
  • 1 crveni preliv za kolače

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 dl mleka, jaje i griz.
2. Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati šećer, vanil-šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati smesu od griza i kuvati dok se ne zgusne.
3. U prohlađenu smesu dodati omekšao margarine i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a višnje dobro ocediti.
5. Keks potapati u mleko i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati keks polovinom kreme od griza i po njoj rasporediti višnje. Zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake i prekriti slojem natopljenog keksa. Premazati preostalim filom, naneti preostali šlag i rasporediti višnje.
6. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: