Anđeoska krila iz Liona by 24Kitchen

by | mart 25, 2013

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 5 g šećera
  • 1/2 pakovanja suvog kvasca
  • 45 ml vde
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jajeta
  • 50 g maslaca
  • ulje za prženje

Priprema:

1. Umestite testo pomoću miksera. Prvo promešajte brašno, kvasac, šećer i vodu. Nakon toga dodajte jaja i nastavite da mešate. Na kraju dodajte maslac i posolite. Čim testo postane glatko, uvijte ga u providnu foliju i ostavite ga u frižideru najmanje dva sata. Možete ga zamesiti uveče i ostaviti preko noći u frižideru.
2. Razvucite testo tanko u približno pravougaoni oblik. Isecite testo na dva dela, po horizontali. Nakon toga isecite ga na jednake trake, približno 3 cm široke.
3. Zagrejte na 180 stepeni veliku količinu ulja u šerpi. Puštajte po nekoliko traka u njega i pržite po tri minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
4. Ređajte ih preko ubrusa kako bi se ocedile. Nakon toga ih poređajte u činiju i oblino ih pospite šećerom u prahu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: