Voćna torta

by | mart 27, 2013

Za kore:

  • 9 belanaca
  • 400 g šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašike oštrog brašna

Za fil:

  • 9 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika oštrog brašna
  • 1,2 l mleka
  • 3 vanil-šećera
  • 250 g margarina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 300 g banana
  • 300 g jagoda
  • 300 g kivija

Priprema:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati sirće i brašno te umutiti mikserom.
3. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 150 ºC.
4. Pečenu koru uzdužno preseći dva puta da se dobiju tri kore.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:

1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno sjediniti 2 dl mleka, žumanca, vanil-šećer i brašno pa umutiti mikserom. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Voće očistiti i iseći na kolutove, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
5. Prvu koru premazati trećinom fila, preko njega poslagati kolutove banana i premazati trećinom šlaga od slatke pavlake. Preklopiti drugom korom,
premazati drugom trećinom fila, poslagati jagode i premazati drugom trećinom šlaga. Na kraju prekriti trećom korom, premazati preostalim filom i poslagati kolutove kivija. Bočne stranice torte premazati šlagom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: