Vatrena piletina

by | mart 27, 2013

Sastojci:

  • 1 manje pile
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 žuta paprika babura
  • 2 šargarepe
  • 4 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 ljute papričice
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pile iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu paprika iseći na krupnije kocke. Šargarepu izrendati na krupno rende, ljutu papričicu iseći na kolutove, šampinjone na listove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk. Zatim dodati šargarepu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: