Testenina sa prelivom od pečuraka
Sastojci:
- 500 g spiralne testenine
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 1 kašika senfa
- 2 kašike gustina
- supe od povrća po potrebi
- 1 dl neutralne pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- mešavina začina,
- biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smesa željene gustine.
6. U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.
7. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana