Sos od šargarepe by 24Kitchen
Sastojci:
- 5 šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog Iuka
- 50 ml limunovog soka
- 2 kašičice kima
- 1/2 šolje kravljeg sira
- 2 struka nane
- 2 kašike tečnog meda
- so i biber
Način pripreme:
1. Ako koristite sveže šargarepe, same ih dobro operite. Ake nisu sveže onda ih oljuštite i operite. Isecite ih na pola, po dužini, i stavite ih u šerpicu sa posoljenom vodom. Kuvajte ih 10 minuta.
2. Oljuštite ih i iseckajte sitno beli luk. Nakon toga ga izgnječite. Propržite beli luk u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte kim.
3. Stavite skuvane i oceđene šargarepe u blender. Dodajte preprženi beli luk sa kimom. Dodajte sir, sok od limuna, nekoliko listića nane i med. Sameljite, posolite i pobiberite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: 24Kitchen
Kliknite na video da saznate više: