Čizkejk od avokada by 24Kitchen
Za osnovu:
- 200 g grisina
- 125 g maslaca
- 5 strukova svežeg estragona
Za krem:
- 4 listića želatina
- 250 ml tečne pavlake
- 1 avokado
- 1 limeta, sok
- 300 g krem sira
- 8 čeri paradajza
Za ukras:
- 125 g makadamija oraha
- 200 g krem sira
- 50 ml tečne pavlake
- 2 struka svežeg estragona
- 3 čeri paradajza
- 1/4 avokada
Način pripreme:
1. Potopite želatin u hladnu vodu na 10-15 minuta.
2. Za osnovu sameljite u blenderu grisine i prespite ih u činiju. Dodajte sitno iseckan estragon i istopljeni maslac. Promešajte.
3. Sipajte osnovu u kalup za tortu sa pokretnim dnom. Možete da koristite i prsten za čizkejk, postavljen na poslužavnik. Sa unutrašnje strane prstena stavite traku tvrdog celofana.
4. Zapecite makadamija orahe u tiganju ili rerni dok ne dobiju zlatnu boju, oko 12 minuta.
5. U blenderu sameljite oljušteni avokado i krem sir na sobnoj temperaturi. Dodajte sok od limeta i promešajte. Zagrejte u šerpici želatin sa malo vode i čim se istopi, dodajte ga u avokado i sir. Promešajte i dodajte prethodno umućenu pavlaku. Promešajte i prebacite krem u špric sa glatkim vrhom.
6. Istisnite pola krema preko osnove. Po zidovima poređajte polovine čeri paradajza, sa 3-4 cm rastojanja između njih. Nakon toga istisnite ostatak krema. Ohladite čizkejk oko 2-3 sata.
7. Za ukras umutite pavlaku i krem sir na sobnoj temperaturi. Posolite i pobiberite. Prebacite krem u špric sa nazubljenim vrhom.
8. Izvadite ohlađeni čizkejk iz oblika ili prstena. Špricom napravite velike ruže po površini. Postavite po jedan orah u svaku. Po sredini sipajte sitno iseckane kockice avokada i paradajza.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen