Trobojne štangle
Sastojci:
- 300 g šećera + 1 kašika
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 100 g mlevenog keksa
- 2 kašike čokolade u prahu
- 100 g kokosa
- 3 dl soka od pomorandže
- 1 puding od vanile
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mleveni keks te dobro izmešati.
2. Posebno u drugoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode pa takođe zagrevati dok se svi sastojci ne rastope. Zatim dodati kokos i dobro izmešati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od pomorandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju naneti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana