Trobojne štangle

by | april 7, 2013

Sastojci:

  • 300 g šećera + 1 kašika
  • 1 dl vode
  • 250 g margarina
  • 100 g mlevenog keksa
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 100 g kokosa
  • 3 dl soka od pomorandže
  • 1 puding od vanile

Priprema:

1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mleveni keks te dobro izmešati.
2. Posebno u drugoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode pa takođe zagrevati dok se svi sastojci ne rastope. Zatim dodati kokos i dobro izmešati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od pomorandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju naneti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga iseći na štangle.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: