Pileća krem čorba

by | april 12, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 300 g belog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 g celera
  • 1 dl pavlake
  • 4 kašike ulja
  • 1,5 l vode
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Krompir i tikvice oguliti i iseći na kocke, a pileće belo meso iseći na kockice.
2. Celer očistiti i izrendati na krupno rende, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti.
4. Naliti vodom, dodati krompir i kuvati dok krompir napola ne omekša. Potom dodati tikvice i kuvati dok povrće ne omekša.
5. Procediti povrće, a tečnost sačuvati. Povrće sa malo tečnosti izmiksati i vratiti u tečnost u kojoj se kuvalo. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.
6. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
7. U gotovu čorbu umešati pavlaku.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: