Pileća krem čorba
Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1 manja tikvica
- 300 g belog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 g celera
- 1 dl pavlake
- 4 kašike ulja
- 1,5 l vode
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Krompir i tikvice oguliti i iseći na kocke, a pileće belo meso iseći na kockice.
2. Celer očistiti i izrendati na krupno rende, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti.
4. Naliti vodom, dodati krompir i kuvati dok krompir napola ne omekša. Potom dodati tikvice i kuvati dok povrće ne omekša.
5. Procediti povrće, a tečnost sačuvati. Povrće sa malo tečnosti izmiksati i vratiti u tečnost u kojoj se kuvalo. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.
6. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
7. U gotovu čorbu umešati pavlaku.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama