Pet namirnica za ekspresni obrok
Nemate dovoljno vremena da pripremite ručak kakav želite za svoju porodicu? U ovakvim situacijama, uvek je dobro da u kuhinji imate nekoliko namirnica koje će vam osigurati brz, ali ukusan obrok.
Paradajz
Bez obzira da li je sezona ili ne, paradajz možete uvek imati kod kuće – svež, u tetrapaku, konzervi ili staklenoj flaši. Od brze paradajz čorbe, ukusnih brusketija ili testenine, paradajz možete koristiti i za razne soseve za mnoga jela i variva.
Pasulj u konzervi
Brzo se priprema i savršen je u kombinaciji s povrćem, a možete ga i napraviti posebno, za salatu. Ako imate malo više vremena, od konzerviranog pasulja možete napraviti klasično varivo. Još jedan zanimljiv obrok dobićete ako pasulj pripremite na dinstanom luku i dodate, na primer, brokoli. Na sve to dodajte špagete, izrendajte preko parmezan i uživajte u ukusnom jelu.
Pančeta
Pančeta je mnogima lepša i ukusnija od slanine. Probajte da je dodate u bilo koje varivo i sigurno ćete primetiti razliku u ukusu. Ipak, najukusnija je kada se malo proprži i jede u kombinaciji s povrćem i testeninom.
Kremast sir
Lako se topi, te je odličan za pripremu soseva, a savršen je za friški hleb. Može vam poslužiti i za pripremu pire krompira, te je uvek dobro da ga imate u frižideru.
Jaja
Na koji god način da ih pripremite, onda su svakako gotova za nekoliko minuta. Idealan su obrok za svako doba dana i mogu se kombinovati sa više vrsta namirnica. Ako ste u velikoj žurbi, a želite da pojedete nešto toplo, na tost hlebu otopite sir, preko stavite neko povrće, malo šunke i izrendajte kuvano jaje.
Tekst: Life Content
Izvor: tportal.hr