Punjene pituljice
Sastojci:
- 300 g tikvica
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 3 jajeta
- 180 g brašna
- 40 g parmezana
- 100 g suvog vrata
- 1 prašak za pecivo
- mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Suvi vrat sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smesa.
4. Zatim dodati tikvice, suvi vrat i začine po ukusu te polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice testa pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama