Kroketi od kajgane

by | april 15, 2013

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 parčeta hleba
  • 3 dl mleka
  • 100 g suvog vrata
  • prezli po potrebi
  • 3 dl ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 200 g majoneza
  • mešavina začina

Priprema:

1. Hleb preliti mlekom pa kada se natopi ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk. Potom dodati 4 umućena jajeta i ispeći kajganu.
3. Pečenu i ohlađenu kajganu sjediniti sa izmrvljenim hlebom, dodati preostalo jaje, peršun, mleka i sitno seckani suvi vrat. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati okrugle krokete.
5. Krokete uvaljati u prezle, a potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pržene krokete preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: