Torta sa malinama

by | april 15, 2013

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 200 g džema od malina

Za fil:

  • 500 g šlaga
  • kisele vode po potrebi
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g malina
  • 4 dl kisele pavlake

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Kora:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti umućena žumanca sa snegom od belanaca i polako promešati. Potom dodati brašno, gustin i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Sipati u njega pripremljenu smesu za koru i ravnomerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša. Zatim je odviti, premazati džemom od malina i saviti u rolat.

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U odgovarajuću posudu sipati prašak za šlag pa postepeno dolivati kiselu vodu muteći mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
2. Šlag sjediniti sa kiselom pavlakom i mlevenim keksom te dobro izmešati. Na kraju dodati maline i polako promešati.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Rolat iseći na parčad debljine 1 cm.
2. Dno okruglog kalupa za tortu prečnika 22 cm obložiti rolatima. Potom naneti pripremljeni fil od malina i prekriti ga preostalim rolatima.
3. Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: