Krofnice sa malinama i čokoladom

by | april 17, 2013

Za krofne:

  • 4 dl vode
  • 2 dl ulja
  • prstohvat soli
  • 12 kašika brašna
  • 5 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 g šećera u prahu

Za fil od malina:

  • 2 pudinga od vanile
  • 5 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g putera
  • 300 g malina

Za fil od čokolade:

  • 2 pudinga od čokolade
  • 5 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 150 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Krofnice:

1. U šerpu sipati vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Zatim izmaći sa ringle, dodati brašno i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na papir za pečenje istiskivati gomilice fila, tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene krofne ostaviti da se ohlade, a potom ih poprečno preseći napola.

Fil od malina:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U manjoj šerpi sjediniti 4 dl mleka i šećer, te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati puter i maline pa umutiti mikserom.

Fil od čokolade:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Puding pripremiti na isti način kao kod fila od malina samo na kraju dodati otopljenu čokoladu i promešati.

Finalni postupak:

1. Ohlađene krofnice pomoću poslastičarskog džaka napuniti filom od malina i čokolade, a zatim ih preklopiti i posuti šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: