Zapečeni bataci

by | april 18, 2013

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa karabatakom
  • 6 listova kačkavalja
  • 0,5 dl ulja
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 3 dl pileće supe
  • prstohvat belog luka u prahu
  • kari, bosiljak
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zaseći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožurom budu okrenuti nadole. Prekriti ih najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
3. Istanjene batake natrljati karijem i začinima po ukusu.
4. Posebno sjediniti sok od paradajza, ulje, vino, pileću supu, beli luk u prahu, malo bosiljka i začine po ukusu.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima kačkavalja. Preliti preostalom smesom da meso ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: