Pikantne ćuftice sa pečenim povrćem i bulgurom by 24Kitchen

by | april 22, 2013

Za bulgur:

  • 150 g bulgura
  • 150 ml bujona
  • maslinovo ulje
  • 1/2 veze sveže nane
  • 1/2 veze peršuna
  • 1/2 veze svežeg korijandera
  • 250 g čeri paradajza
  • 1/2 limuna
  • so i biber

Za povrće:

  • 1 crveni luk
  • 1 komorača
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 tikvica
  • 2 crvene paprike
  • 4 čena belog luka
  • 3 grančice majčine dušice
  • so i biber
  • maslinovo ulje

Za ćufte:

  • 500g mlevenog jagnjećeg mesa
  • 1 kašičica kumina
  • 1 prstohvat aleve paprike
  • 2 jajeta
  • 100g prezli
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Stvaite bulgur u činiju. Prelijte ga vrućim bujonom, dodajte malo maslinovog ulja i pokrijte tacnom. Ostavite 15 minuta.
2. Iseckajte sitno začine. Isecite čeri paradajz na polovine. Dodajte ga u bulgur. Izrendajte koru i iscedite sok od pola limuna. Posolite i pobiberite, i dodajte maslinovo ulje. Promešajte.
3. Povrće isecite na krupne komade, bez belog luka, i stavite u pleh. Izdrobite odozgo majčinu dušicu i dodajte čenove belog luka. Posolite i pobiberite, i dodajte maslinovo ulje. Promešajte i pecite na 200 stepeni, 50 minuta.
4. Možete da zamenite jagnjeće mleveno meso svinjetinom i teletinom 50:50. Stavite mleveno meso u činiju i dodajte začine, jaja i galetu. Posolite i pobiberite, pa umesite mleveno meso. Napravite duguljaste ćufticei poređajte ih u prethodno namazan pleh. Pecite ćuftice 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
5. Poslužite pikantne ćuftice sa prilogom od bulgura i pečenog povrća. Prelijte začinjenim kiselim mlekom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi:





Kliknite na video da saznate više: