Zapečene palačinke

by | april 24, 2013

Sastojci:

  • 8 palačinki
  • 500 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja crvena paprika
  • 2 dl soka od paradajza
  • 4 kašike ulja
  • origano
  • mešavina začina

Za preliv:

  • 3 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Na ulju propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.

3. Potom dodati mlevenu junetinu i propržiti. Sipati sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

4. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Na svaku palačinku staviti malo fila. Bočne stanice palačinke preklopiti ka unutra, a potom urolovati.

6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati palačinke.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Posebno pripremiti preliv: belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i jogurt, dodati rendani kačkavalj i promešati. Na kraju sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca.

8. Pripremljenu smesu preliti preko palačinki. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: