Riblja tava
Sastojci:
- 700 g fileta soma
- 200 g listova slanine
- 2 mlade tikvice
- 150 g mocarele
- 3 dl soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 dl belog vina
- 2 dl supe od povrća
- 1 limun
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Zatim svaki komad ribe po sredini uviti u list slanine.
3. Tikvice i mocarelu iseći na kolutove.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju naizmenično ukrug slagati komad ribe, kolut tikvice i mocarele tako da se na krajevima preklapaju. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal i ne popuni činija.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, preostalo maslinovo ulje, supu od povrća, bosiljak i začine po ukusu. Preliti preko ribe i povrća da ogreznu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama