Prolećni mejkap u pet koraka

by | april 27, 2013

Iako svakom licu pristaje drugačija šminka, postoje osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavate ukoliko želite da izgledate sveže i lepo. Isprobajte savršen prolećni mejkap u samo 5 koraka!

Podloga

Članak se nastavlja posle reklama

Osnova dobrog mejkapa je podloga koja prikriva nepravilnosti poput fleka, podočnjaka i bubuljica. Tokom toplijeg vremena teške pudere bi trebalo da izbjegavate jer ispod gustog sloja koža ne diše i brzo se masti. Umesto njih, preporučuje se da koristite BB kreme koje sadrže UV zaštitu, čine kožu hidriranom, a ten ujednačenim i blistavim. Tekstura je lagana i ne ostavlja masni trag. Kremu nanesite na celo lice i vrat, a korektorom korigujte bubuljice i podočnjake.

Oči

Na ceo kapak nanesite nežnu nijansu senke u bež ili nežno ružičastoj boji. Olovku za oči nanesite uz ivicu trepavica, a linija neka se širi prema krajevima. Tamniju nijansu senke po želji nanesite na spoljašnji ugao kapka i kratkim potezima lagano razmažite olovku prateći oblik kapka. Unutrašnji ugao treba da ostane svetliji. Za ekstra efekat, na kraju ajlajnerom podebljajte liniju oka uz ivicu trepavica. Što se boja tiče, ovog proleća možete da se poigrate ljubičastim, zelenim i smeđim nijansama.

Članak se nastavlja posle reklama

Trepavice

Trepavice istaknite maskarom koja se nanosi u dva sloja. Prvi sloj nanesite aplikatorom od korena trepavica u tankom sloju, a drugi dugim i sporim pokretima po celoj dužini trepavice.

Članak se nastavlja posle reklama

Ten

Jagodice naglasite bronzerom koji se nanosi debelom četkicom ispod jagodične kosti. Budite umereni kako ne bi izgledalo preterano. Svetlo ružičasto rumenilo nanesite na same jagodice i to od sredine oka prema uhu što će vašem licu dati svežinu. Pomoći će vam osmeh jer na taj način možete videti detaljan oblik vaših jagodica.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne

Uz naglašene oči odgovara i ruž za usne boje mesa ili zagasito ružičasti sjaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: