Ćuftice od soje

by | april 28, 2013

Sastojci:

  • 150 g ljuspica soje
  • 2 jajeta
  • prezli po potrebi
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1/2 glavice belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 2 kašike brašna
  • mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Ljuspice soje preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubre.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ljuspice soje, jaja, 2 čena seckanog belog luka, crni luk, prstohvat mlevene paprike i začine po ukusu. Dobro izmešati i dodati malo prezli kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno na malo ulja propržiti brašno, dodati preostali beli luk te i njega kratko propržiti. Zatim izmaći sa ringle, dodati mlevenu papriku, sipati malo vode i promešati.
6. Kuvati na umerenoj temperaturi dodavajuće po malo vode da se dobije željena gustina sosa. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. Pržene ćuftice poslužiti uz sos od belog luka.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: