Žurka hleb by 24Kitchen
Sastojci:
- 50 g zelenih maslina baz koštica
- 80 g konzervisanih artičoka
- 40 g inćuna
- 2 češnja belog luka
- 275 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- 225 g kiselog mleka
- 2 jaja
- 100 g gorgonzole
- 1 vezica bosiljka
- 125 g mini mocarela
- 100 g čeri paradajza
Način priproms:
1. Isecita masline na kolutiće. Artičoke krupno isecite, a beli luk i inćune sitno.
2. U posudi umutite punomasno kisalo mleko (već promošano ili blago razređeno vodom) s jajima. Dodajte ih u brašno sa praškom za pecivo i mutite dok ne postane glatko. Iskidajte gorgonzolu i dodajta masline, artičoke, inćune i beli luk. Dobro promešajte. Na kraju dodajte listove bosiljka, možete ih i iskidati. Promešajte.
3. Sipajte smesu u namašćenu okruglu posudu i dobro ja rasporedite. Dodajte i kuglice mocarele, možete je i iskidati. Poređajte i paradajz.
4. Pecite „Žurka h|eb“ u već ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen