Kobasice u slanini

by | maj 1, 2013

Sastojci:

  • 600 g roštilj kobasice
  • 200 g listova slanine
  • 2 veće crvene paprike
  • 2 plava patlidžana
  • 0,5 dl balzamiko sirćeta
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • so, ulje

Način pripreme:

1. Roštilj kobasice iseći na manje komade dužine 4 cm.
2. Potom svaki komad kobasice uviti u slaninu.
3. Paprike očistiti od peteljki i semena pa iseći na krupnije kocke.
4. Na štapiće za ražnjiće ređati naizmenično kobasice u slanini i kocke paprike dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Plavi patlidžan zajedno sa korom iseći na kolutove i posoliti da pusti gorčinu. Potom kolutove ocediti i premazati uljem.
6. Roštilj prethodno pripremiti i sačekati da ostane žar. Zatim na njega spuštati ražnjiće od kobasica i kolutove patlidžana pa pržiti dok ne porumeni.
7. Posebno umutiti balzamiko sirće, beli luk u prahu, ulje i začine po ukusu te preliti preko pečenog patlidžana.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: