Bataci sa kukuruznim pahuljicama
Sastojci:
- 6 bataka sa karabatakom
- 150 kukuruznih pahuljica
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 600 g krompira
- 200 g majoneza
- 1 limun
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice samleti u supersecku.
2. Batake odvojiti od karabataka i skinuti kožuru. Potom ih probariti u vodi da meso omekša i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Batake začiniti po ukusu, uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u samlevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrejano ulje i pržiti dok ne porumene. Vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Krompire oguliti i iseći na štapiće. Zatim i njih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Pržene batake poprskati sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama