Tortilje sa filom od soje

by | maj 3, 2013

Sastojci:

  • 8 pečenih tortilja
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g ljuspica soje
  • 50 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 250 g pelata paradajza
  • 3 veća krompira
  • 1 manja zelena salata
  • 50 g kupusa
  • ulje, mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pelat paradajza izmiksati, a kupus izrendati.
2. Ljuspice soje preliti ključalom vodom da omekšaju, a potom ih procediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati pelat paradajza i ljuspice soje. Dinstati na umerenoj emperaturi dolivajući vodu po potrebi 10 min. Zatim dodati pasulj i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati kako bi suvišna tečnost uvrila.
4. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim propržiti na vrelom ulju.
5. Tortilje prekriti listovima salate, premazati filom od soje, naneti malo pomfrita i kupusa pa preklopiti.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: