U susret Food Talku: Predstavljamo vam špansku nacionalnu kuhinju
Ukoliko želite nešto laganiji obrok, španska kuhinja će vam i te kako prijati. Ona je kompleksna i zanimljiva, bazirana na etničkim i kultorološkim suprotnostima Pirinejskog poluostrva.
Na jugu Španije preovladava mediteranski duh i specijaliteti od ribe i plodova mora, dok centralni deo zemlje nudi izvrsna jela od mesa i jaja. Na severu, pak, Španci preferiraju kuvana jela i variva od više vrsta mesa i povrća.
Jedno od najpopularnijih španskih pića je Sangria, napitak od vina i voća koji savršeno „klizi“ uz španske specijalitete.
Neka španska jela postala su, zahvaljujući razvoju turizma u Španiji, internacionalna. Pa su tako svetsku slavu stekla specijaliteti poput paelje, fabada i tortilji.
U zavisnosti od regije, paelja se priprema na različite načine. Originalni recept za tradicionalnu valensijsku paelju pogledajte OVDE.
Više o regionalnoj koferenciji „Food Talk 2013“ pročitajte OVDE.
Tekst: Life Content
Izvor: www.hotelclub.com