Prolećna salata

by | maj 5, 2013

Prolecna salata1

Sastojci:

  • 2 veze rotkvica
  • 4 jajeta
  • 200 g šunke
  • 1 veza mladog luka
  • 200 g čeri paradajza
  • 1 zelena salata
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1 kašika šećera
  • mešavina začina
  • sirće po ukusu

Način pripreme:

1. Rotkvice i mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunku iseći na trake.
2. Šeri paradajz oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i iseći na trake.
3. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i iseći na četvrtine.
4. U većoj posudi sjediniti rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i šeri paradajz, te polako promešati.
5. Posebno umutiti maslinovo ulje, malo sirćeta po ukusu, šećer i mešavinu začina i preliti preko salate. Polako promešati i odozgo poređati obarena jaja.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: