U susret Food Talku: Predstavljamo vam tajlandsku nacionalnu kuhinju

by | maj 7, 2013

Mnogi kažu da je tajlandska kuhinja, sa svojom uravnoteženom kombinacijom ljutih, kiselih, gorkih i slatkih ukusa, i više nego dovoljan razlog da posetite ovu zemlju.

padthai

Tajlandska kuhinja je veoma lagana, karakterišu je nizak sadržaj masti i jednostavna priprema. Uzbudljiva i maštovita, ona osvaja i mirisom, ukusom, bojama i neobičnim kombinacijama.

Ipak, ukoliko želite da probate nešto neuobičajeno i egzotično, naručite sirovu govedinu, fermentisanu riblju pastu ili pržene larve insekata, koje se na severoistoku zemlje koriste u svakodnevnoj ishrani.

Tai specijaliteti odlikuju se svežim biljem i snažnim ukusom limete, limunove trave i korijandera. Slično mnogim azijskim kuhinjama, pirinač je glavna komponenta i u tajlandskoj ishrani, a često ćete naići i na vatreni riblji sos Nam Pla, pastu od škampi i nudle.

Članak se nastavlja posle reklama

Mi smo za vas izabrali ukusne riblje ćufte na tajlandski način! Recept možete poglrdati OVDE.

Više o regionalnoj koferenciji „Food Talk 2013“ pročitajte OVDE.

Tekst: Life Content
Izvor: www.hotelclub.com

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: