U bojama sladoleda: Isprobajte pastelni mejkap

by | maj 9, 2013

Poigrajte se pastelnim bojama ovog proleća – na odeći, cipelama, noktima, pa mi mejkapu – sve je dozvoljeno! Ovi nežni tonovi pristaju svakoj dami.

pastelni mejkap

Klasičan dnevni look

Članak se nastavlja posle reklama

Podloga je veoma bitna pre nanošenja senke. Zato je nanesite i na kapke, kako bi se senke što duže zadržale na očima. Duž gornje ivice kapka nanesite senku u svetloplavoj nijansi. Istu tu nijansu, u tankoj liniji, nanesite i uz trepavice, i na dve trećine kapka. Svetlucavu senku za oči zatim nanesite duž kapka ispod obrve, te na onu jednu trećinu donjeg kapka koja je preostala. Mekanom četkicom ujednačite nijanse i nanesite maskaru. Na jagodice nanesite rumenilo, a na usne ruž ili sjaj bledo roze boje.

Biznis look

Jednostavan i odvažan look najbolje će pristajati tamnoputim damama. Nakon nanošenja podloge, na kapak nanesite neutralnu senku u nijansi sličnoj vašoj boji kože. Senku nanesite na ceo kapak, sve do obrva. Zatim nanesite ajlajner u pastelnim nijansama plave, roze, žute ili boje mente, u zavisnosti od stajlinga. Ili pak iskoristite masnu senku u tim bojama. Četkicom napravite „Cat Eye“ look, to jest liniju produžite i posle završetka kapka, te blago ukrivite nagore. Nanesite maskaru. Ukoliko ste koristili senke u boji mente, za savršen kontrast na usne nanesite mat ruž u koralnoj nijansi, a na obraze rumenilo u boji breskve.

Trendi look

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj look spada među najpopularnije mejkap trendove za ovu sezonu. Ako ste dovoljno odvažni, isprobajte ga i vi. Na lice nanesite laganu podlogu, na primer BB kremu, a na kapke senku u boji kože. Zatim uzmite pastelno plavu olovku za oči i nanesite je duž pregiba oka, prateći liniju kapka (od unutrašnjeg do spoljnog dela), i malo iznad pregiba (naročito ako imate spuštene kapke. Zatim liniju „ublažite“, to jest razmrljajte četkicom ili sunđerom, kako ivice ne bi bile toliko jasne. Nanesite maskaru i stavite ružičasto rumenilo na obraze. Ovom looku najbolje će pristajati ruž u boji kože.

Tekst: Life Content
Izvor: Žena.hr

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: