Restovana džigerica
Sastojci:
- 500 g juneće džigerice
- 4 dl mleka
- 150 g brašna
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 3 kašike soja sosa
- prstohvat mlevene paprike
- 4 kašike ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Juneću džigericu iseći na trake, preliti je mlekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocediti i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je džigerica napola dinstana dodati senf, mlevenu papriku i soja sos te nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada džigerica omekša a suvišna tečnost uvri, dodati začine po ukusu, seckani prešun i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama