Lignje orli
Sastojci:
- 500 g krupnih lignji bez krakova
- 2 dl piva
- 2 jajeta
- 250 g mekog brašna
- 4 dl ulja
- 200 g majoneza
- 2 limuna, so
Priprema:
1. Lignje iseći na kolutove širine 1 cm i obariti ih sa malo soka od limuna. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohlade.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. U odvojenoj posudi sjediniti žumanca, pivo i 150 g brašna, začiniti po ukusu i izmešati. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Obarene lignje uvaljati u brašno pa umakati u pripremljenu masu od piva i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. Pržene lignje poprskati sokom od limuna i preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama