Gnezda sa pečurkama
Sastojci:
- 450 g pilećeg belog mesa
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 5 kašika prezli
- 300 g klobuka šampinjona
- 150 g kajmaka
- 150 g kačkavalja
- 600 g krompira
- 3 dl ulja, kari
- mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk samleti na mašini za mlevenje.
2. Samlevene sastojke sjediniti sa jajetom i prezlama, dodati malo karija i začine po ukusu te dobro izmešati.
3. Od pripremljene smese oblikovati manje pljeskavice težine 60 g.
4. Klobuke šampinjona oprati i osušiti. Na sredinu svake pljeskavice staviti klobuk šampinjona a potom ga obložiti mesom.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poprskati sa malo ulja i poslagati u nju pripremljena gnezda. U sredinu svakog gnezda staviti kašičicu kajmaka i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
6. Pred kraj pečenja na svako gnezdo od mesa staviti kocku kačkavalja i vratiti nakratko u rernu dok se ne sir ne otopi.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana