Šareni rolat

by | maj 12, 2013

Sareni rolat

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 400 g džema od jagoda
  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 banane

Za dekoraciju:

  • 2 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati sneg od belanaca i promešati. Zatim dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu smesu podeliti na 2 dela pa u jedan deo dodati čokoladu u prahu i promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega naizmenično žutu i braon smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag a zatim dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
6. Omekšalu koru razviti i premazati džemom od jagoda. Zatim rasporediti šlag od čokolade i uzdužno utisnuti 2 banane. Koru pažljivo urolovati.
7. Posebno umutiti preostalu slatku pavlaku i premazati rolat.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: