Pita sa suvim vratom

by | maj 24, 2013

Pita sa suvim vratom

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 2 srednja krompira
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja, so

Za preliv:

  • 2 dl pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 200 g suvog vrata
  • 200 g kačkavalja
  • mešavina začina

Priprema:

Testo:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Krompir obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac pa ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, pasirani krompir i malo soli po ukusu.
4. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo premazati uljem i ostaviti na toplom da nadođe.

Preliv:

1. Crveni iseći na režnjeve, suvi vrat na štapiće, a beli luk što sitnije. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Pavlaku sjediniti sa belim lukom i začinima te promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo premesiti i preručiti u nauljenu tepsiju. Potom ga rukama istanjiti da se prekrije površina pleha. Staviti u zagrejanu rernu na 180 ºC da se peče 10 min.
2. Tepsiju izvaditi iz rerne i preko testa premazati fil od pavlake i belog luka. Odozgo posuti crvenim lukom, suvim
vratom i kačkavaljem pa vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: