U susret Food Talku: Tradicionalni nemački doručak
Tipičan nemački doručak sastoji se od hleba ili peciva sa maslacem i džemom, uz koji idu čaj ili kafa, ili pak sok od pomorandže. Obimniji doručak uključuje suvo meso, sireve i meko kuvano jaje. Žitarice, voće i jogurt ili surutka takođe su popularne opcije.
Doručak u Nemačkoj je obično lako jelo koje se, kao što smo pomenuli, sastoji od raznih sireva, mesa, poznatog Nemačkog hleba i kafe. Ručak je glavno jelo i sastoji se od supe i jela sa mesom, dok se dezert služi po želji.
Uz ručak se obično pije pivo, sok od jabuke (Apfelsaft), voda ili vino – sve u zavisnosti od regiona). Kafa i kremasti kolači se služe za užine, dok večera predstravlja doteraniju verziju doručka.
Tako je, na primer, u Bavarskoj popularna regionalna varijanta Veißvurst-Fruhstuck koja se sastoji od bele kobasice (Weißwurst), slatkog senfa, perece i opciono pinte pšeničnog piva.
Ukoliko je tradicionalni nemački doručak po vašem ukusu, duh Nemačke možete uneti i u vaš dom. Jednostavan recept za popularne Bavarske perece pogledajte OVDE.
Više o konferenciji Food Talk 2013 pročitajte OVDE.
Tekst: Life Content
Foto: Flickr/JustTravelingAround