Mediteranski rižoto
Sastojci:
- 400 g očišćenih lignji
- 300 g očišćenih račića
- 200 g integralnog pirinča
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 dl soka od paradajza
- 2 čena belog luka
- 0,5 belog vina
- 4 kašike ulja
- 20 g margarina
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Lignje iseći na kolutove, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok lignje ne omekšaju.
4. Zatim dodati račiće, sok od paradajza i belo vino te prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja kada suvišna tečnost uvri dodati obareni pirinač, margarin i začine po ukusu. Polako promešati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama