Svinjski file u pivu
Sastojci:
- 3 svinjska filea
- 1 veza peršuna
- 2 glavice crnog luka
- 7 čenova belog luka
- 1 dl ulja
- 1,5 dl soka od paradajza
- 1,5 dl piva
- 1,5 dl vode
- brašna po potrebi
- 1 kašičica šećera
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjske filee poprečno iseći na parčad širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po ukusu i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posuti ih sa malo peršuna, crnim i belim lukom, te isti postupak ponoviti još jednom
kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
4. Posebno sjediniti ulje, sok od paradajza, pivo, vodu, šećer i začine po ukusu.
5. Pripremljenu mešavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama