Zapečeni bataci
Sastojci:
- 4 pileća batka sa karabatkom
- 4 lista kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 100 g kečapa
- 4 dl juneće supe
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju, istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseći na rebarca.
3. Posebno sjediniti kečap, juneću supu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti crni luk.
5. Preko luka poslagati šnicle od bataka i preliti ih junećom supom da ogreznu.
6. Ovako pripremljeno jelo peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
7. Potom vatrostalnu posudu izvaditi iz rerne pa na svaku šniclu staviti list kačkavalja i vratiti u rernu još 20 minuta da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama