Čorba od karfiola s piletinom
Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1 manji karfiol
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 1 žumance
- 1 dl neutralne pavlake
- 50 g graška
- 1 kašika gustina
- 1 limun, ulje
- 1,5 l vode
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i piletinu iseći na kockice, a karfiol iskidati na manje cvetove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i pileće belo meso te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je piletina napola dinstana, doliti vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati karfiol i grašak te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanca i neutralne pavlake te sok od limuna i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama