U susret Food Talku: Ukusni egipatski doručak
Ukoliko se nađete u Egiptu, pored predivnih znamenitosti i jedinstvene kulture, najveće uživanje pronaći ćete u tradicionalnoj kuhinji.
Egipatski doručak je obično veoma jednostavan i sadrži sastojke koje većina ljudi ima u svojim kuhinjama, poput jaja, luka, paradajza i fava pasulja
U vreme doručka Egipćani se najčešće odlučuju za „Foul Madamas“. Ovo jelo se pravi od fava pasulja, leblebija, belog luka i limuna. Od gore se preliva sa maslinovim uljem, alevom paprikom, tahini sosom, tvrdo kuvanim jajima i zelenim povrćem iseckanim na kockice.
„Shakshouka“ je još jedan poplaran obrok za doručak, koji se jede širom Severne Afrike i Srednjeg Istoka, i predstavlja omlet sa lukom i paradajzom. „Eggah“ je takođe jedna verzija omleta, koja se pravi sa spanaćem, paradajzom, fetra sirom, peršunom i lukom.
Umesto odlaska u restorane, Egipćani mnogo više uživaju da svoju hranu uzimaju i ”za poneti”, a tako je i sa doručkom.
Više o konferenciji Food Talk 2013 pročitajte OVDE.
Autor: Life Content
Izvor: Hostel Bookers, wikipedia