Kremasta pasta sa slaninom i graškom
Vreme pripreme: 20 minuta
Za 3-4osobe
Jelo pripremiti u festivo tiganju.
POTREBNO JE:
- 500g testenine
- 250 g svežeg ili zamrznutog graška
- 450 g slanine
- 1 manji crni luk
- 2 češnja belog luka
- 1 manja grančica ruzmarina
- 1 ljuta papričica
- 2-3 sveža listića žalfije
- 250ml gušće pavlake
- maslinovo ulje
- so, sveže samleven biber
- parmezan za posluženje
PRIPREMA:
1. Skuvajte testeninu i grašak u dva odvojena Delimano lonca prema uputstvu na pakovanju ili dok ne omekšaju, zatim ih iscedite i odložite.
2. U međuvremenu zagrejte 2–3 kašike maslinovog ulja u Delimano Festivo električnom tiganju.
3. Dodajte sitno iseckan crni luk i listiće slanine, i pecite ih oko 2–3 minuta.
4. Dodajte ruzmarin, iseckane listiće žalfije, ljutu papričicu kojoj bi prethodno trebalo izvaditi semenke i iseckati je na kockice, i sve zajedno dobro izmešajte.
5. Dodajte pavlaku i smanjite temperaturu na 100⁰ C i kuvajte tako još 2–3 minuta.
6.Dodajte testeninu i grašak, i pospite parmezanom.