Krem supa od pečuraka
Vreme pripreme: 40 minuta
Za 4 osobe
Sastojci:
- 2 kašike putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- grančica majčine dušice
- 500 g mešanih pečuraka
- 1 l supe od povrća (može od kocke)
- 250 ml pavlake
Priprema:
1. Iseckajte crni i beli luk. Pečurke iseckajte na jednake delove.
2. Polovinu putera stavite u Delimano lonac, zatim blago dinstajte crni i beli luk i majčinu dušicu oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
3. Zatim dodajte pečurke i sve zajedno pecite oko 2-3 minuta.
4. Preko svega prelijte supu i ostavite da se kuva oko 20 minuta povremeno mešajući.
5. Dodajte pavlaku i ostavite da se krčka još 5 minuta, dok se malo ne zgusne.
6. Izmešajte supu i poslužite je sa kockicama prženog tosta na puteru.