Krem supa od pečuraka

by | jul 3, 2013

pečurke_supa

Vreme pripreme: 40 minuta
Za 4 osobe

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • grančica majčine dušice
  • 500 g mešanih pečuraka
  • 1 l supe od povrća (može od kocke)
  • 250 ml pavlake

Priprema:
1. Iseckajte crni i beli luk. Pečurke iseckajte na jednake delove.
2. Polovinu putera stavite u Delimano lonac, zatim blago dinstajte crni i beli luk i majčinu dušicu oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
3. Zatim dodajte pečurke i sve zajedno pecite oko 2-3 minuta.
4. Preko svega prelijte supu i ostavite da se kuva oko 20 minuta povremeno mešajući.
5. Dodajte pavlaku i ostavite da se krčka još 5 minuta, dok se malo ne zgusne.
6. Izmešajte supu i poslužite je sa kockicama prženog tosta na puteru.

Tagovi: