Riblji filei – Puttanesca

by | jun 13, 2013

delimano foto riblji f

Vreme pripreme: 35 minuta
Za 3-4 osobe

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 dl belog vina
  • 400 g seckanog oljuštenog paradajza iz konzerve
  • 4 inćuna
  • 1 kašika kapra
  • 150 g crnih maslina bez koštice
  • 4 filea bele ribe (oko 200 g bi trebalo da teži svaki)
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180-200⁰ C.
2. Sitno iseckajte beli i crni luk i pecite ih na umerenoj temperaturi u Delimano tiganju na 2 kašike maslinovog ulja.
3. Dodajte paradajz pire i kuvajte još 2-3 minuta, potom dodajte belo vino, seckani paradajz, inćune, kapar i masline, ostavite da se krčka oko 10 minuta dok se paradajz ne pretvori u kašu, a sos postane nešto gušći.
4. Začinite filee solju i biberom, stavite ih u Delimano tepsiju, prelijte pripremljeni sos preko filea i tepsiju prekrijte alu folijom.
5. Peći u rerni oko 25 minuta. Poslužite sa pirinčem ili kuvanim krompirom.

Tagovi: